Voorbereidingen

De Alfa Dim is in de jaren dat we niet voldoende tijd hadden om te zeilen verhuurd door Enjoy Sailing, en intensief gebruikt. In totaal is de Alfa Dim 10 jaar in de verhuur geweest.

Net als met huishoudelijke apparatuur van ruim 10 jaar oud, (of als computers van 10 jaar oud) heeft van alles slijtage verschijnselen of is verouderd. Omdat de Alfa Dim elke week verhuurd is geweest en elke week is schoongemaakt, goed is onderhouden door Enjoy Sailing. Naar onze tevredenheid. Huurders konden zorgeloos varen. Het is begrijpelijk dat een onderdeel pas vervangen werd door EnjoySailing als het echt nodig was. Meeste huurders blijven op het IJsselmeer en belasten de boot nauwelijks. We hebben dan ook absoluut geen spijt, dat we de Alfa Dim bij Enjoy Sailing 10 jaar in de verhuur gedaan hebben.

Toen november 2017 de Alfa Dim terug afgeleverd werd aan ons, hadden we zelf niet voldoende verstand om te kunnen beoordelen of het onderhoud door Enjoy Sailing volgens contractuele afspraken is nagekomen. We schakelden een erkend Yacht Survuyor in. Heeft toch wel nut gehad. De manchet van de saildrive was in prima staat, maar hoort volgens fabrieksonderhoud na 7 jaar vervangen te worden, verder een paar kleinere puntjes. Enjoy Sailing heeft zonder problemen de saildrive manchet vernieuwd en in ruil voor wat andere puntjes een zgan buiskap gegeven. Volgens mij iedereen tevreden.

Onze nieuwe ligplaats is Marina Muiderzand in Almere. Schitterende haven, heel luxe en vriendelijk personeel. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Grote watersportwinkel (Kniest) en een goed en hulpvaardig scheepsonderhoud bedrijf (Ship Shape).

Het eerste wat noodzakelijk was, is het winterklaar maken. Op internet vind je voldoende handleidingen. Gewoon overal koelvloeistof ingieten: motor koelsysteem, afvoeren van de toiletten en douches en accu’s op spanning houden.

Het tweede was de kuiptafel, deze had aandacht nodig. Het teak fineer was in slechte staat geraakt. Op internet lees je mogelijkheden. Een nieuw tafelblad voor de kuiptafel zou echt in de papieren gaan lopen. Hoe kun je dit zelf oplossen. Internet bied voor alles een oplossing. We kochten in Arnhem bij de fijnhoutwinkel een paar m2 teak fineer, houtlijm en lijmbeugels bij de Praxis.  Zie de foto’s voor en na, we zijn tevreden met het resultaat.

De kuiptafel ‘voor’
De kuiptafel ‘na’

In het voorjaar van 2018 maakte we de boot weer vaarklaar. De koelvloeistof weer uit de motor en afvoeren. Echter met het starten van de motor kwam er geen koelwater naar buiten. Dat moet de impeller zijn dacht ik. Na een paneel losgeschroefd te hebben en wat sleutelwerk bleek de impeller in goede staat, maar de slang aan de impeller lekte wel iets. Door het iets lekken (paar druppels) zoog de impeller valse lucht aan en kon hierdoor niet het buitenwater oppompen voor koeling van de motor. Slang maar compleet vervangen. Dit deed mij wel denken aan het controleren van alle andere slangen die mogelijk vervangen moesten worden. Van één toilet kon de afvoerslang om het buitenventiel bewogen worden. Toch niet helemaal goed. Ook deze slang vervangen. Ging iets minder gemakkelijk. Een slang die 10 jaar vast gezeten heeft en ook een stalen wapening heeft trek je er niet zomaar van de bronzen ventielkranen af. Uiteindelijk met een ijzerzaag de slang los gekregen en kunnen vervangen.

Natte cel

Zoals het met alle renovaties gaat, van het één val je in het andere. Als je toch met de toiletten bezig bent, zie je eigenlijk dat deze ook niet nieuw meer zijn. Beide toiletten vervangen. Dit zijn wel dingen die opvallen. De Alfa Dim zie je gewoon opknappen.
Maar de 3 spiegels in de badkamer waren aan de randen niet spiegelend meer, stukjes van de spiegelende achterzijde hadden door vocht losgelaten. Het probleem met deze spiegel is dat ze ronde hoeken hebben en een rond gat voor het slot van het kastje.

Hier bood internet ook weer de oplossing; voskunststoffen.nl in Brabant kan plexiglas spiegels leveren in elke vorm. Ideaal, maar ze wilden wel een tekening met maten hebben. Hoe kom je daar nu aan. Gelukkig heeft de RAI waar ik werk een CAD-Office. Probleem opgelost.

De oude spiegel
Alles ziet er weer strak uit!

Waterpomp

Het viel op dat het waterdruk pompje regelmatig aansloeg zonder dat een kraan gebruikt werd. Ik dacht dat het pompje wellicht door slijtage druk verloor of dat er ergens een kraan niet afsloot. We begonnen met de buitendouche op de achterspiegel bij het zwemplateau. In het handvat zat een barstje waaruit water opwelde en de 2 dekseltjes sloten ook niet meer. Deze zouden we eerst maar vervangen. Het probleem was dat we geen nieuwe gaten in de boot wilden maken, de nieuwe douchekop en mengkraan moesten dus precies het zelfde zijn als dat we hadden.  Na zoeken op internet lukte dit gelukkig, we konden precies dezelfde materialen kopen als origineel door Bavaria gemonteerd was. Het stukje achterspiegel zag er nu ok als nieuw uit.

 Achterspiegel, hoog links de 2 dekseltjes waar de douchekop en mengkraan achter zit.

Boiler

Helaas met het vervangen van buitendouche set was het regelmatig aanslaan van het waterdruk pompje niet voorbij. Het viel ook op dat er iets water stond in de ruimte onder de boiler. Met de hand langs alle koppelingen voelde ik vocht bij het overdruk ventiel. Dan de boiler maar demonteren en alle koppelingen en vervangen. Het bleek dat het overdruk ventiel (combinatie ventiel om watertemperatuur te regelen door koud water bij te voegen aan het water dat naar de kraan gaat) verkeerd om gemonteerd zat. Maar deze was ook flink vervuild geraakten in de jaren. Het overdruk ventiel heb ik ook vervangen. Gelukkig was het aanslaan van het waterdrukpompje hiermee verholpen.

Na een maand van goed functioneren van de boiler, werd deze ineens niet meer warm. Dit euvel was gelukkig sneller verholpen. Door het lekkage vocht van de boiler was het stopcontact gaan oxideren en gesmolten door de elektriciteit. Met vervanging van het stopcontact is het hoofdstuk boiler en waterdrukpompje afgesloten.

Navigatieapparatuur

Ik tipte het al aan, de navigatie computers zijn intussen bejaard met zo’n 11 jaar trouwe dienst. Welk merk zou ik kopen, dat was de grootste puzzel. Eigenlijk was ik bijzonder gelukkig met het merk Raymarine. Waarom dan een nieuw avontuur aangaan met een ander merk. Op internet gezocht naar de meest scherpe prijzen, maar langzamerhand begreep ik, dat er waarschijnlijk toch montage advies nodig is.  Dan maar naar Shipshape voor een offerte. Nu dat was mijn beste idee in jaren. En een redelijke korting en volledig installatie schema en wat er allemaal nodig was. Het is toch iets meer dan de oude kaartplotter er uithalen de de nieuwe monteren. Het ging over backbone kabels, er moest een brug komen voor transponders van nevenapparatuur enz.

Kaartplotter werkend krijgen ging zonder problemen, maar dan ga je nadenken over de marifoon. De weergave van de boot positie op de display van de marifoon heeft het van nieuws af aan nooit gedaan. En AIS zou de veiligheid flink verhogen. 
Omdat veiligheid een belangrijke issue is, beide apparaten van Raymarine aangeschaft en met succes kunnen installeren. Dan krijg je de vraag van Ship Shape wat je roepnaam cq registratie nummer is bij agentschap Telecom, met andere woorden wat zijn de gegevens van je zendvergunning. 

Ja we hadden altijd een marifoon gehad, nu bleek dat de zendvergunning waarschijnlijk op Enjoy Sailing heeft gestaan. Op mijn naam stond geen vergunning in ieder geval. Wel had ik een 10 tal jaren geleden de benodigde diploma’s gehaald, deze stonden nog steeds geregistreerd. De zendvergunning was gelukkig een kwestie van een formuliertje invullen en een jaarlijkse contributie betalen.

De radar moest ook nog vervangen worden. De oude radar was nog een analoge, deze paste niet op de moderne nieuwe kaartplotter. Door een cashback actie van Raymarine en een goede prijs bij Ship Shape ook de radar aangeschaft. Zelf monteren natuurlijk, al was de radarpaal redelijk hoog. Maar zonder al te halsbrekende toeren lukte de montage.

Een hoop zand

Marina Muiderzand is een luxe haven, maar er zijn wat kanttekeningen bleek toen we er een volledig seizoen lagen met de Alfa Dim. Naast de Marina wordt Almere Duin uit de grond gestampt. Zoals de naam “duin” al doet vermoeden worden er duinen aangelegd waar de huizen op en tussen gebouwd worden. Er zijn prachtige huizen bij. Met een beetje wind uit de verkeerde richting komt er aardig wat zand over de haven. Dit heb je eigenlijk niet in de gaten. Maar als je een maand niet op de boot geweest bent, zie je toch dat er heel wat schoongemaakt moet worden. Zand gaat echt overal inzitten. Om luiken enz weer soepel te laten schuiven, hebben we heel wat delen gedemonteerd om er maar goed bij te kunnen om schoon te maken.

Overwaaiend zand was niet de enige kanttekening. Toen we met vrienden een dagtochtje maakten naar Volendam, ging het varen steeds langzamer, er bleek een hele sliert waterplanten aan het roer en schroef te hangen. Met achteruit varen viel er wat af, maar terug in de marine bleek er nog genoeg aan te hangen

Kompas

Met het schoonmaken en poetsen van de Alfa Dim, kom je onvolkomenheden tegen die je in eerste instantie over het hoofd gezien hebt. Het deksel van het kompas aan bakboord was gescheurd, niet levensbedreigend, maar als je de boot in orde wil hebben, dan vervang je alle kapotte onderdelen. Dekker watersport in Zaandam was de goedkoopste die het kompas in voorraad had. Het is altijd leuk om in watersportwinkels rond te kijken. Het ritje naar Zaandam was dus niet echt een moeite. Konden we meteen eens zoeken hoe we de schroefgaten konden gebruiken die de oude kaartplotter had achtergelaten. We vonden een zware roestvrijstalen bekerhouder die precies op de schroefgaten paste. Weer een stapje verder.

Met het vervangen van het bakboord kompas, hebben we alles daar omheen losgemaakt en opnieuw zorgvuldig bevestigd en in verse siliconenkit vastgeschroefd. In de bakboord achterhut hebben we altijd al bij overslaande golven vocht in de hut gehad. Waarschijnlijk hebben huurders van Enjoy Sailing hier ook weleens over geklaagd, want verschillende schotten in de achterkajuit waren met kit gedicht. Niet echt de juiste manier, want vocht pak je aan waar het binnenkomt en niet op de plek waar binnen een druppeltje hangt.

Gordijnen en patrijssporten

Intussen is Betty begonnen met het maken van nieuwe gordijntjes voor de Alfa Dim. Pas als je gaat tellen om hoeveel ramen het gaat, besef je dat dit een klus van maanden zal worden. Was wel een goede reden om een nieuwe naaimachine te kopen, de oude was al 34 jaar oud, en redde de klus niet meer. Achttien gordijntjes verder waren we trots op het resultaat.

Met het vernieuwen van de gordijntjes kregen de ramen/patrijspoorten ook aandacht. Het bleek dat van één patrijspoort een scharnier en een sluiting kapot waren. Als we ergens stad en land voor afgelopen hebben was het wel voor deze onderdelen. Niet te verkrijgen. Hoewel we eerst dachten dat we een reparatie setje konden bestellen bij Kniest Watersport. Na 4 maanden kwam er een berichtje dat het spul binnengekomen was. Er was echter een los raam binnengekomen waar de sluitingen en scharnieren compleet op gemonteerd waren. In eerste instantie dachten, ja dat is lekker, dat hebben we niet besteld. Maar na een paar dagen nagedacht te hebben, hebben we raam toch maar opgehaald. We kregen nog wat extra korting ook. Met het monteren van het nieuwe raam zagen we toch wel het verschil met het oude raam, je kon ineens weer helder naar buiten kijken. Misschien moeten we alle ramen op termijn maar vervangen.