Tallinn, laatste stop voor Rusland!

Als we maandagochtend vroeg opstaan is het bewolkt. De reis gaat naar Tallinn. Een tocht van ongeveer 11 uur. Als we een poosje onderweg zijn pakken zware wolken zich samen. We hopen dat de buien langs ons heen gaan, maar we hebben pech. Het gaat flink regenen en dat houdt aan tot we Tallinn bereiken tegen 18.00 uur. Arme Gerard, hij is doorweekt.

Zonder problemen varen we de haven in, tussen de ferry’s en vertrekkende cruiseschepen door. In de Old Town Marina van Tallinn hebben we een plaats gereserveerd en ja hoor, op plek 71 staat reserveeritud en een Nederlands vlaggetje. We leggen de boot extra goed vast, want hier blijft de Alfa Dim 2 weken liggen. Wij vliegen voor een weekje naar Nederland om de 93e verjaardag van Betty d’r moeder te vieren. We kijken ernaar uit iedereen weer even te zien en te spreken. En met onze kleindochter te knuffelen.
Voorlopig dus even geen reisverslag.

Er was voor ons een plekje gereserveerd in de haven.

Dat weekje Nederland was tropisch, temperaturen ruim boven de 30 graden. We vlogen met Baltic air van Tallinn via Riga naar Amsterdam. Prima toestellen met ruime stoelen en veel beenruimte. Als het zo uitkomt, gaan we een volgende keer vast weer met Baltic air.

Het stukje van Tallinn naar Riga vlogen we met een propeller vliegtuig van Bombardier.

Het was een leuke onderbreking om even in Nederland te zijn en iedereen te spreken. Inmiddels zijn we weer een paar dagen terug in Tallinn. Martine is ook aan boord gekomen en morgen gaat onze reis verder naar St. Petersburg.