De langste dag van het jaar.

Na een goede nachtrust gaan de trossen weer los om 9.15 uur op vrijdag 21 juni. Vandaag weer zonnig, maar weinig wind. Optimistisch zetten we de zeilen op, maar al snel neemt het beetje wind tot 1 à 2 bft af. Toch maar de motor erbij zetten en de kegel hijsen. De kegel geeft aan andere schepen aan dat je naast de zeilen ook de motor hebt draaien en daarmee geen voorrang meer hebt op andere pleziervaart. We varen langs een windmolenpark op zee van 20 kilometer lengte. Onderweg heeft Gerard de railingdraden opnieuw gespannen en we poetsen wat. Na een rustig zonnig dagje motoren komen we in Gedser aan.
Tijdens onze wandeling kwamen we erachter dat we al eerder in dit niet bijzondere Gedser zijn geweest.

Zaterdag 22 juni verlaten we de haven van Gedser door een smalle geul. Alweer een vlakke zee.

Op het moment dat we de haven uitvaren belt Steven ons op. Hij zei: “ ik zie dat jullie de haven uitvaren en dacht ik bel nog even”. Zo leuk. Hij volgt ons via de website Vesselfinder. Fijn om elkaar even te spreken en via FaceTime kleine Benthe te zien. Terwijl ze in de box ligt, zo lief.

Omdat er echt helemaal geen wind is tuffen we op de motor naar Rostock. Wel opletten want er varen hier veel grote ferry’s en die hebben altijd voorrang. Via een kanaal van 15 km kun je het centrum van Rostock bereiken. Tijdens dat stuk belt Martine die bij moeder op bezoek is. Nog een keer contact via FaceTime, nu met moeder. Zij is blij om ons even te zien. Om 15.00 uur liggen we aan de steiger in het centrum van Rostock.

Gezellige stad Rostock. Veel mensen op de been en ook de terrasjes langs de haven zitten overvol. We blijven zondag 23 juni ook nog liggen.

Terrasjes aan de haven van Rostock