Zondag 16 juni vroeg op pad

Om 7:00 varen want anders zouden we de stroom tegen hebben op de Waddenzee. Deze tocht (meer dan) voldoende wind en continu stroming mee ging lekker vlot. We zaten in no time op Vlieland.

Onderweg!

Toen we zondagavond op Vlieland onder zeil gingen, gierde de wind door de masten. Maandagochtend is het windstil. Rond 10.00 uur verlaten we Vlieland met windkracht 3-4. Voordat we het grootzeil vanuit de kuip kunnen bedienen, moeten we een nieuwe endless line maken. De oude is doorgeknipt toen de mast eraf ging. Het was even puzzelen, maar met hulp van YouTube is het gelukt.

De zeilpret is van korte duur, want om 16.00 uur valt de wind weg en kunnen de zeilen weer ingehaald worden. Dus motoren we heerlijk in de zon boven de Waddeneilanden langs. ‘s Avonds koelt het flink af en moeten de warme pakken opgezocht worden. We varen de nacht door. Dinsdagochtend gaat de warme kleding langzaam weer uit, rond 10.30 uur moeten we weer flink smeren. Het is weer een warme dag 29 graden. Om 12.45 uur liggen we bij Brunsbüttel te wachten om geschut te worden, het is erg druk. Om 14.30 uur liggen we in de haven naast de sluis. Naast ons worden continue enorme vrachtschepen geschut.

Varen bij nacht. Dan is de dikke zeiljas toch wel heel fijn.