We zijn vertrokken!

Vertrek zaterdag 15 juni is doorgegaan. Wel iets later dan gepland, want plannen is Gerard verleerd na de RAI. Uiteindelijk konden we de trossen rond 14:00 uur losgooien. We hadden geluk en konden zonder vertraging direct de eerste sluis (Noordersluis Lelystad) in om geschut te worden. Bijzonder hier is het extreme hoogte verschil in waterstand, we gaan 6 meter omhoog in de sluis. Voor Nederland wel extreme, vooral omdat de sluis met zeer veel geweld volloopt.

In de sluis bij Lelystad

De volgende sluis tussen Markermeer en IJsselmeer kostte meer tijd. Maar op vakantie is tijd ineens geen belangrijke factor meer. Hoewel door weinig wind en last vertrekken zouden we volgens berekening pas rond middernacht in Hindeloopen zijn. Ondanks goede voornemens zoveel mogelijk op de wind te varen toch de motor gestart. Om half negen aan kunnen leggen in Hindeloopen. Eerste start dag zit er op.